Skip Main MenuSkip DELE: Δίπλωμα Ισπανικής ως ξένης γλώσσας

DELE: Δίπλωμα Ισπανικής ως ξένης γλώσσας

dele
Skip Televisión española

Televisión española

rtve
Skip Letras Ispanika Blog

Letras Ispanika Blog

blog

1. Πώς γίνεται η εγγραφή;

Η εγγραφή στην πλατφόρμα γίνεται πατώντας το κουμπί «Είσοδος» από το μενού στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης. Έπειτα, πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες για να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό.

Η δημιουργία ενός λογαριασμού δεν είναι δεσμευτική και δεν κοστίζει τίποτα. Όμως δημιουργώντας ένα λογαριασμό έχεις ελεύθερη πρόσβαση στον «Χώρο του μαθητή», όπου θα βρεις διάφορα θέματα που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές μου, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους. Επίσης, θα δεις κάποιες παρουσιάσεις, θα έχεις τη δυνατότητα να εξασκήσεις τα ισπανικά σου παίζοντας, θα μπορείς να ακούσεις κάποια podcast, και θα έχεις πρόσβαση σε μια μικρή συλλογή κλασικών παραμυθιών στα ισπανικά καθώς και σε άλλα θέματα.

2. Πρόσβαση στα κλειδωμένα μαθήματα

Για να έχεις πρόσβαση στα κλειδωμένα μαθήματα, θα πρέπει πρώτα να κάνεις την εγγραφή και αφού συνδεθείς, θα επιλέξεις το επίπεδο που θέλεις να παρακολουθήσεις. Το απαιτούμενο «κλειδί εγγραφής» για κάθε επίπεδο θα σου δοθεί προσωπικά μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία πληρωμής των μαθημάτων.

3. Πώς κινούμαι μέσα στην ψηφιακή αίθουσα;

Η ψηφιακή αίθουσα Letras Ispanika είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον φιλικό προς τον χρήστη. Όταν κάνεις την εγγραφή, θα σου δοθεί το κλειδί για να μπεις στον χώρο, όπου υπάρχει ένα βίντεο το οποίο σου εξηγεί με απλό τρόπο πώς να κινηθείς μέσα σε αυτόν.

4. Θα χρειαστώ βιβλίο;

Όχι, το υλικό είναι σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες της εκμάθησης τόσο σε επίπεδο γραμματικής όσο και σε επίπεδο πρακτικής εξάσκησης μέσω γραπτών και ακουστικών ασκήσεων. Υπάρχουν κείμενα σχετικά με το θέμα του κάθε μαθήματος, γραμματικές επεξηγήσεις, βίντεο, podcast και ασκήσεις που διορθώνονται αυτόματα.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης μετάφρασης.

5. Θα χρειαστώ καθηγητή;

Ναι. Το υλικό είναι σχεδιασμένο για να μπορείς να μάθεις όσα απαιτούνται σε κάθε επίπεδο έχοντας τη δυνατότητα να δεις τις επεξηγήσεις στη μητρική σου γλώσσα.

Παρόλο που στο υλικό θα έχεις όσες επεξηγήσεις χρειάζεσαι για να καταλάβεις τη γραμματική και ενώ υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό κλπ., δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα. Επομένως, θα πρέπει να φροντίσεις να εξασκηθείς στον προφορικό λόγο. Για τον λόγο αυτό μπορείς να κλείσεις κάποια επιπλέον μαθήματα, τα οποία μπορούν να γίνουν online μέσω video conference ή στον χώρο διδασκαλίας, όπου θα επικεντρωθούμε στον προφορικό λόγο.

6. Αν αγοράσω ένα επίπεδο μαθημάτων και θέλω να κάνω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα για να εξασκήσω το προφορικό μου λόγο, έχω κάποια οικονομική επιβάρυνση;

Ναι. Με την εγγραφή σου και την αγορά ενός επιπέδου έχεις πρόσβαση σε όλη την ύλη που υπάρχει στην πλατφόρμα για το συγκεκριμένο επίπεδο, καθώς και δικαίωμα συμμετοχής στα ιστολόγια της Letras Ispanika. Αν αποφασίσεις να εξασκηθείς και στον προφορικό λόγο τότε πρέπει να κλείσεις κάποια ιδιαίτερα μαθήματα όπου θα επικεντρωθούμε στον προφορικό λόγο και σε τυχόν απορίες που μπορεί να προκύψουν από την ύλη. Αυτά τα μαθήματα έχουν την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση και θα τα κανονίσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμά σου. Το κάθε επίπεδο των μαθημάτων παραμένει ανοιχτό για 4 μήνες. Συνολικά και τα τρία επίπεδα είναι ανοιχτά για ένα χρόνο.

7. Πώς είναι τα μαθήματα;

Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν 5 ενότητες. Κάθε ενότητα αποτελείται από το κύριο μάθημα και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο ασκήσεων.

Στο κύριο μάθημα θα βρεις κείμενα σχετικά με το θέμα του μαθήματος, γραμματικές επεξηγήσεις, βίντεο, podcast και κάποιες ασκήσεις που διορθώνονται αυτόματα. Εδώ έχεις τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τη μετάφραση.

Στο ξεχωριστό κεφάλαιο ασκήσεων θα βρεις τις ασκήσεις που διορθώνονται αυτόματα για να εξασκηθείς στη γραμματική, κάποια βίντεο, τραγούδια ή podcast.

Στο τέλος κάθε επιπέδου υπάρχει και ένα τεστ για να δεις αν έχεις αποκτήσει το απαιτούμενο επίπεδο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας.

8. Ποιά είναι τα επίπεδα;

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς τα επίπεδα για την ισπανική γλώσσα είναι τα εξής:
o Nivel A1 : Acceso
o Nivel A2 : Plataforma
o Nivel B1 : Umbral. Diploma Inicial.
o Nivel B2 : Avanzado. Diploma Intermedio.
o Nivel C1 : Dominio operativo eficaz. Diploma Avanzado.
o Nivel C2 : Maestría. Diploma Superior.

9. Ποιά είναι τα πτυχία για την Ισπανική γλώσσα;

Οι οργανισμοί που πιστοποιούν τη γνώση της ισπανικής γλώσσας είναι το Instituto Cervantes της Ισπανίας που είναι αρμόδιο για τα πτυχία D.E.L.E. (Diploma de Español como Lengua Extranjera) και το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος που είναι αρμόδιο για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας για την ισπανική γλώσσα.

Δίπλωμα Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας (D.E.L.E.)

Τα διπλώματα αυτά οργανώνονται από το Ινστιτούτο Θερβάντες και είναι οι μοναδικοί τίτλοι με διεθνή χαρακτήρα που αποδεικνύουν τη γνώση της ισπανικής γλώσσας.
Diploma A1 (Breakthrough) Θεωρείται το χαμηλότερο επίπεδο γλωσσικής χρήσης. Το σημείο στο οποίο ο μαθητής μπορεί να επικοινωνεί με απλό τρόπο.
Diploma A2 (Waystage) Εδώ ο μαθητής έχει τις γνώσεις που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες και αναμενόμενες καταστάσεις της καθημερινής ζωής.
Diploma Β1 Escolar (διεξάγεται μόνο Μάιο και μόνο σε συγκεκριμένες πόλεις) Πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους με θέματα κατάλληλα για την ηλικία τους (12-17 ετών).
Diploma B1 (Threshold Level )
Diploma Inicial
Αυτό το δίπλωμα βεβαιώνει το επίπεδο στοιχειώδους γνώσης.
Diploma B2 (Vantage Level)
Diploma Intermedio
Αυτό το δίπλωμα βεβαιώνει την καλή γνώση και χρήση της γλώσσας.
Diploma C1 (Effective Operational Proficiency)
Diploma Avanzado
Το επίπεδο αυτό χαρακτηρίζεται από την καλή πρόσβαση σε ένα ευρύ γλωσσικό φάσμα, που επιτρέπει την άνετη επικοινωνία.
Diploma C2 (Mastery)
Diploma Superior
Αυτό το επίπεδο απαιτεί προχωρημένη χρήση της ισπανικής γλώσσας και γνώση του πολιτισμού της.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://atenas.cervantes.es/gr/diplomas_spanish/information.htm

Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας για την Ισπανική Γλώσσα
Εξεταζόμενα Επίπεδα:
Για την ισπανική γλώσσα στην παρούσα χρονική στιγμή πιστοποιούνται τα ακόλουθα επίπεδα:
1. Επίπεδο Β1 «Μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας»
2. Επίπεδο Β2 «Καλή γνώση της ξένης γλώσσας»
3. Επίπεδο C1 «Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας»
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην παρακάτω διεύθυνση:


http://www.kpg.ypepth.gr/

Skip LoginSkip Δοκίμασε δωρεάν ένα προφορικό μάθημα!

Δοκίμασε δωρεάν ένα προφορικό μάθημα!

free lesson
Skip Do you like us?

Do you like us?

Skip Conjugador de verbos en español - Τα ρήματα στα Ισπανικά

Conjugador de verbos en español - Τα ρήματα στα Ισπανικά

verbos
Skip Diccionario español - inglés

Diccionario español - inglés

diccio

Αγοράστε το επίπεδο Α1 με πιστωτική κάρτα μέσω Paypal (€59,90)Αγοράστε το επίπεδο Α2 με πιστωτική κάρτα μέσω Paypal (€59,90)Αγοράστε το επίπεδο B1 με πιστωτική κάρτα μέσω Paypal (€59,90)Αγοράστε τα επίπεδα Α1, Α2, B1 με πιστωτική κάρτα μέσω Paypal (€150)